Hjelp til å velge en ny bærbar datamaskin

Det er ganske enkelt å velge en ny bærbar datamaskin om du lærer deg noen enkle ord og følger noen enkle regler. For de fleste holder det med en enkelt bærbar man bruker til alt.Nå om dagen er bærbarvalget delt opp i tre løse underkategorier: Notebooks, ultrabooks og netbooks. Notebooks er billige og passe bærbare, og brukes gjerne som en samlebetegnelse for laptopper generelt, som kan være forvirrende. Pass på å ikke bli snytt på medfølgende ram – under 8 GB på en ny laptop er for lite nå om dagen!

Ultrabooks

Ultrabooks er ofte litt dyrere, supertynne og har noen ganger smarte løsninger lånt fra nettbrett. Disse kommer gjerne utstyrt med en rask SSD harddisk. Perfekt for lettere media, skriving, alt som har med Internett å gjøre.

Netbooks

Netbooks er de minste og billigste bærbare tilgjengelig. Disse prøver å holde seg relevante ved å fungere som en krysning av nettbrett og bærbar, med omtrent samme størrelse. Vil du gjøre mer enn bare surfing, Netflix og kanskje Office-pakken, om du ikke har andre programmer åpne, så er ikke dette maskinen for deg. Felles for alle er at når prisen går ned – vær på vakt for mangler!